My community

ไข่ตุ๋น Tube .


ส่วนผสม Ingredient
ปลาแห้ง Dried fish .
ไข่ไก่ Egg
กุ้ง Shrimp
สาหร่ายคนบุ Algae people lining .
น้ำ Water
แครอท Carrot
สาหร่าย Alga
ซีอิ๋ว Soy .
บล็อกเคอรี่ ข้าวโพดอ่อน Blogs Kerry Corn .

วิธีทำ How do

             Before I started making the soup , water, fish, dried seaweed lining the pot boil . OK , then let it cool before mixing with the eggs.
 เริ่มจากทำน้ำซุปก่อนนะคะ นำน้ำเปล่า + ปลาแห้ง + สาหร่ายคนบุ ใส่หม้อตั้งไฟ พอใช้ได้แล้วทิ้งไว้ให้เย็นก่อนจะนำไปผสมกับไข่

             The eggs gently to combine, do not hit the bubbles to make my omelet . Use room temperature eggs are good.
 คนไข่เบา ๆ ให้เข้ากัน อย่าตีให้ขึ้นฟองอากาศแบบทำไข่เจียวนะคะ ใช้ไข่อุณหภูมิห้องจะดีกว่าค่ะ

Then mix the soup with egg Estimate the amount of egg soup by it. Most of the eggs will be mixed with 4-6 ounces of soy sauce added little . Salt , more or less like me.
จากนั้น ผสมน้ำซุปกับไข่ กะปริมาณน้ำซุปตามขนาดไข่นะคะ โดยมากผสมรวมกับไข่แล้วจะได้ประมาณ 4-6 ออนซ์ เติมซีอิ๊วนิดหน่อย เค็มมากหรือน้อยตามใจชอบค่ะ



             Filter eggs .
กรองไข่ผ่านตะแกรง

             Put water in the crate (which ) is the force that the cup of boiling water , then into the egg . Do not close the lid. Open the lid and boil them for 3-5 minutes
ใส่น้ำในลังถึง (ซึ้ง) ตั้งไฟแรงจนน้ำเดือดแล้วค่อยวางถ้วยไข่ลงไป ยังไม่ต้องปิดฝา ตั้งไฟเปิดฝาแบบนี้ไว้ 3-5 นาทีค่ะ .  


I will then wait for some white cloth to cover it. ( I do not close it , smooth as well. No fabric is available here. Water drops it down to me) .
พอครบแล้วก็ค่อยเอาผ้าขาวบางมาปิดค่ะ (เคยทำแบบไม่ปิดก็เนียนเหมือนกันนะคะ แบบไม่มีผ้าก็ใช้ได้ค่ะ เอาไว้กันน้ำหยดลงไปน่ะค่ะ)


Cover it with the lid ajar enough. Reduced medium . Then steamed for about 20 minutes 
ปิดฝาโดยแง้มฝาหม้อเอาไว้พอสมควร ลดเหลือไฟกลาง แล้วตุ๋นประมาณ 20 นาที   


 then held up by then I like to eat food.
 เสร็จแล้วจัดแต่งหน้าตามชอบ หลังจากนั้น ก็เชิญหม่ำให้อร่อย^^




ไม่มีความคิดเห็น:

แสดงความคิดเห็น